Cazuri de succes

Articole recente

#Progress

Aș vrea să vă povestesc cum am început să fac cercetări în legătură cu SM. 

Era anul 2017 ,eram stundenta in anul 2 la facultate si ma aflam in pauza la un laborator. Am vrut sa ies afara. Laboratorul fiind la etaj, a trebuit sa cobor scarile. Nu am fost eu atenta la scari, vorbeam si la telefon, in cealalta mana tineam un pahar cu cafea, pe atunci o consumam de la tonomatele facultatii, si neatenta in timp ce coboram, nu am pus bine piciorul pe o treapta si m-am duuus pe scari una cate una, pana s-a incheiat o scara. 

Nu am simtit eu mare lucru pe moment, m-a durut putin spatele dar dupa m-am ridicat si mi-am continuat pauza. Pot sa va spun ca la cateva zile eram acasa, si dintr-odata am simtit ca nu pot sa ma misc de la spate fiindca ma durea ffff tare. Initial am crezut ca am probleme la rinichi si am mers la un medic cu specializare “INTERNE”. Mi-a facut un ecograf la rinichi si mi-a zis ca am doar putin nisip si ca el crede ca eu am probleme la spate si i-am cerut si eu o parere unde trebuie sa ajung. Dânsul mi-a recomandat să consultant un medic neurolog.

Bineînțeles că am mai stat maxim o lună, doua ca hai ca poate îmi trece. Intre timp au apărut alte simptome, mana dreapta și piciorul practic le simțeam ffff încordate, începusem sa târăsc piciorul și mana se încleșta de trebuia sa o masez ca sa își revină la normal. 

Văzând ca nu îmi revin nici cu spatele și ca îmi apar și alte simptome am cautat pe internet un medic neurolog. Am ajuns la Regina Maria la policlinica și am primit de la doamna dr. pentru început „Alanerv”. Timpul trecea și aveam mereu aceleași simptome,nu se îmbunătățea nimic. Doamna dr. a hotărât și mi-a recomandat sa efectuez un RMN cranian, zis și făcut. Am ajuns sa îl fac, am așteptat câteva zile și a sosit și rezultatul mult așteptat. Peste 8 leziuni active. Când doamna dr. a văzut mi-a explicat ca acest rezultat pledează către Scleroza Multipla. 

Am mai așteptat încă 3 luni după și am repetat, același rezultat, ba mai mult erau 11 acum. Am ajuns și la alt domn doctor neurolog și acesta mi-a spus același diagnostic însă mi-a recomandat sa merg la București la Spitalul Colentina ca dânșii sunt foarte buni pe acest diagnostic. Pentru început a trebuit sa merg la un consult la domnul dr la București și după aceea a spus ca trebuie sa ma interneze pentru a îmi face tratament fiindcă ceea ce aveam eu îmi explica dansul erau niște mici pusee ale sclerozei. 

În anul 2018 mai exact aprilie, mi s-a pus diagnosticul de Scleroza Multipla recurent remisiva. Am început pe atunci tratamentul cu Copaxone, după săptămâna petrecuta la București la spital făcând tratamentul cu solumedrol. Puseul meu a trecut la maxim 1 luna după tratamentul cu Solumedrol. Mi-am continuat normal viata, domnii doctori nu au pus o anume restricție. 


La câteva luni mai exact 5, apare iar Puseul acela urat, acum cu amorteli ale fetei, în partea abdominala, și câteodată înțepături în spate. Din nou a trebuie sa merg sa fac tratament cu solumedrol pentru a calma puseul ba chiar a-l face sa dispară. Totul pana în anul 2019, decembrie când în orașul meu s-a deschis centrul de Scleroza și m-am mutat de la București. Am fost întâmpinata de o doamna care m-a întrebat dacă eu am luat vreodată vitamina D și dacă mi-am făcut vreodată analiza vitaminei. 


Bineînțeles ca nu luasem și nici nu făcusem analiza niciodată pana atunci. O doamna minunata care m-a văzut asa de tânără mi-a recomandat sa îmi fac și eu dozarea Vitaminei D. Când am primit rezultatul,pot sa spun ca eram sub limita limitelor, valoarea era 7. Deja când am aflat ca SM -SCLEROZA MULTIPLA înseamnă deficit mare al vitaminei D, am început sa caut sa citesc, sa caut grupuri pe Facebook, pana când o fata mi-a văzut postarea și mi l-a recomandat pe „Edi”,pentru a-mi spune mai multe despre SM. 


De când am luat legătura și cu el totul s-a schimbat. Am început sa iau cate o pastila de Vit D, omega3 si Magneziu. In ianuarie 2020 a fost ultimul puseu greu,cu amortire puternica a tălpilor picioarelor. Din nou am luat solumedrol si a trecut, am ieșit după o săptămână de spitalizare și am mers acasă. Am continuat de atunci mereu cu vitaminele ajungând astăzi sa spun „Nimic fără vitamina D”. Am continuat asa pana în iunie 2021 când m-am hotărât sa încep Protocolul Coimbra.


Astăzi pot spune, la un an de la începerea lui, ca sunt fff bine în sensul ca nu au mai existat pusese, am o alta stare, merg la sala, fac mereu mișcare și totul este bine. După începerea Protocolului am luat legătura și cu Raluca pentru „Formula Galenic”  și pot spune ca „Împreună suntem cei mai puternici”.


Vreau sa va spun reusita mea, am refacut anul acesta RMN-ul cranian si in urma lui toate leziunile sunt inactive. Multumita protocolului Coimbra, multimita lui Sergio Menendez, Raluca Dobrescu, Eduard Andrei Pletea. Nu ezitati in inceperea protocolului, suntem niste oameni normali, oameni frumosi care isi continua viata normal datorita acestor minuni. Doamne ajuta!

22.07.2022